CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ CUMHUR İTTİFAKI KALICI VE GÜÇLÜ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün Solhan ilçesinde parti üyeleri ve vatandaşlarla buluştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Cumhur İttifakı Kalıcı ve Güçlü'

Yılmaz, Solhan ilçesindeki Seçim Koordinasyon Merkezi önünde parti mensuplarına ve vatandaşlara seslendi.

Yılmaz, konuşmasında, "Altılı masaya ne oldu şimdi? Dağıldı gitti. Çünkü sağlam temeller üzerinde oluşturulan bir masa değildi . Karşıtlık üzerinden oluşturulan, yıkma oluşturulan bir masaydı. Cumhur İttifakı ise öyle değil. İlkeler üzerinde birleşmiş, geniş bir mutabakata sahip temel değerlerde bir araya gelmiş bir mutabakat. Doğrusu bu anlamda bizim ittifakımız kalıcı bir ittifak. O dönem yapılan bir takım gizli anlaşmalar, masa altındaki birtakım oyunlar sonradan ortaya çıktı. Bazı insaflı muhalifler bile dediler ki iyi ki bizi seçmemiş bu millet. Bizi seçseydiniz bu ülkeyi nasıl yönetirdik dediler partiler içinde kargaşa, partiler arasında kargaşa. Çok şükür o günleri aziz milletimizin basiretiyle, ferasetiyle atlattık. Şimdi yerel seçimlere gidiyoruz. Yerel seçimler siyasetten ziyade hizmetin ön plana çıktığı seçimler" dedi.

Yılmaz, devamında, "Kolay bir dönemde değiliz, dünyanın ekonomik olarak, ticari olarak tarihi ortalamalarının altında seyrettiği bir dönemdeyiz. Bir taraftan da çatışmalar, savaşlar, kavgalar var bölgemizde Kuzey tarafta Ukrayna, Rusya savaşı çok yıkıcı bir savaş olarak devam ediyor. Güneyimizde hepimizin içini burkan, hepimizin içine büyük acılar salan Gazze'deki hadiseleri izliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Yine komşu ülkelerimizde Suriye'de Irak'ta tam olarak istediğimiz istikrarı hiçbir şekilde oluşmuş değil. Bütün bunlara rağmen Türkiye yoluna devam ediyor. Geçen sene bir de tarihimizin en büyük deprem afetini yaşadık. On bir vilayetimiz, 14 dört milyon nüfusumuz bu büyük afetten etkilendi. 104 milyar dolar ilk hesaplarımıza göre bir maliyetle karşı karşıya kaldık. Allah'tan böyle bir güçlü yönetimimiz var. Güçlü liderimiz var. Ve bu yükün altından Türkiye olarak kalkıyoruz" diye konuştu.

Ayrıca Yılmaz, "En gelişmiş Ülkeler bile böyle büyükle karşılaştıklarında sıkıntı yaşarlar. Biz çok şükür bu yükü de kaldırıyoruz. Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarıyoruz. Bakın sadece şu ana kadar 80 bine yakın konut hak sahiplerine teslim edildi üzerinden bir yıl geçti bu hadisenin. Bu yılın sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz. Ve inşallah önümüzdeki yıldan itibaren daha bir hafifleyerek bu yükü kaldıracağız" şeklinde konuştu.

Yılmaz, "Bütün bunlara rağmen dünyadaki ekonomik krizlere rağmen bölgemizdeki savaşlara rağmen depreme rağmen Türkiye geçen sene yüzde 4.5 büyüdü dünya yüzde 3 büyüdü, Türkiye yüzde dört buçuk büyüdü. Daha geçen istihdam rakamları açıklandı. 9.4 işsizlikte bir puan bir önceki yıla göre düşüş oldu. İhracatımız artıyor, turizm gelirimiz artıyor. savunma sanayinde yeni yeni başarılar ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Son olarak Yılmaz, "Bu sene inşallah 7 milyar dolar bekliyoruz bu yıl savunma sanayi ihracatından sadece. Dolayısıyla Türkiye yoluna devam ediyor. Sorunumuz nedir? Sorunumuz enflasyon. Halkımızın da sorunu enflasyon, reel ekonomide gayet iyi gidiyoruz ama fiyat istikrarında henüz istediğimiz yerde değiliz. Vatandaşımızın sorunu neyse bizim sorunumuz da odur. Enflasyon konusunda da programlarımızı kararlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Planımızı, programımızı yapmış durumdayız. Bir anda düşmüyor. Bütün dünyada da böyle, bizde de böyle. Bu bir zaman alıyor biraz. Bu yılın ortalarından sonra ikinci yarısında belirgin bir şekilde düşüşü göreceğiz. 2025’te yüzde on beşler seviyesi diyoruz. 2026’da ise tek haneli rakamlara yeniden ulaşacağız inşallah" şeklinde konuştu.

Programa, AK Parti Bingöl milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Çalışan, Arakonak Belediye Başkanı Mustafa Döner’de eşlik etti. 

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ