ELAZIĞ STK PLATFORMU AYLIK İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Elazığ STK Platformu'nun her ay düzenli olarak yaptığı istişare toplantısı bu ay İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Erkek Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi.

Elazığ STK Platformu Aylık İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Dönem Sözcüsü Heybet Öztekkeli başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya birçok STK temsilcisi katıldı.

Platform dönem sözcüsü Heybet Öztekkeli açıklamasında;

"STK Platformu olarak göreve geldiğimiz günden itibaren yaptığımız işlerin geri dönüşleri gerçekleşmiştir. Bunların içinde, bizden önceki başkanlarımız ile yürütülmekte olan bazı konuların bizim de üzerinde durmamız ile gerçekleşmesi de bulunuyor.

6 Şubat depreminden sonra ağır hasarlı binalar ve yıkım konuları ile alakalı birçok başkanımız ile birlikte çalışmalar yapıp, bu çalışmaları siyasetçilere ve kurum müdürlerine ileterek çözüm noktaları oluşturduk. 20 Eylül gecesi bir şahıs Rızaiye Mahallesi Nazırlı sokakta ağır hasarlı binanın içerisinde alkol ve madde alıp binanın içerisinde yangın çıkarmıştır. Bu konu STK Platformu tarafından medyaya yansıtılmış ve yetkili kurumlara bildirilmiş ve hemen ardından o konumda yer alan ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Daha önceki toplantılarımızda hocalarımız ile birlikte eğitim konuları ile alakalı,eğitim komisyonu kurup, Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü ile toplantılar yaptık.Yaptığımız toplantılar sonucu köy ilkokulları açılmıştır.

Mürüdü Köyünde 34 evin yıkım kararından dolayı mağduriyet yaşayan köy halkı,Sivil Toplum Örgütlerine mağduriyetlerini bildirmiştir.STK Platformu olarak,Valilik ve diğer müdürlükler ile iletişime geçerek bu mağduriyeti giderdik.

Kuzova Sulama projeleri konusu,yıllardır STK'larımızın ve her dönem başkanlarımızın bu konu üzerinde durması ile bugüne kadar gelmiştir.Tekrar dönüşü olan Kuzova Sulama Projesi,Temmuz Ayı İstişare toplantısında DSİ Elazığ Bölge Müdürü Yardımcısı Hacı Akgün tarafından, STK Platformuna ve halka detaylı verilerle açıklanmıştır.

Toplantımızın esas konusu olan tespit ettiğimiz sıkıntıları da şu şekilde açıklayabiliriz:

Elazığ Belediyesi’nin alt yapı çalışmasının çok güzel olduğunu dile getirip takdir ediyoruz. Alt yapı yapılırken, hızlı bir şekilde ve iyi bir planlama yapılarak asfaltların hemen serilip yolların ivedilikle yapılması gerekmektedir.

Şehir için yapılacak faaliyetlerde STK'ların,muhtarların,üniversite hocalarının,tüm siyasi partilerin ve şehrin önemli iş adamlarının ortak bir akıl ile şehrin geleceği için çalışması gerektiğini düşünüyorum.

İlimizde son dönemde artan asayiş olayları toplumu tedirgin etmektedir. İlimizin kalkınması ve örnek şehir olması noktasında halledilmesi gereken en büyük problemlerden biri asayiş sorunudur. Özellikle silahla yaralama ve cinayet olaylarının artması noktasında emniyete büyük görev düşmektedir. Huzurlu bir toplum istiyoruz maalesef bu huzuru artan asayiş olayları nedeniyle göremiyoruz." ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ (UHA) - ÜMİT ALBAYRAK

BELEDİYELER

EKONOMİ