FARKLI DİSİPLİNLER EKSENİNDE: KADIN, AİLE VE ÇOCUK PANELİ DÜZENLENDİ

Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'Farklı Disiplinler Ekseninde: Kadın, Aile ve Çocuk' başlıklı bir panel düzenledi.

Farklı Disiplinler Ekseninde: Kadın, Aile ve Çocuk Paneli Düzenlendi

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Altın, Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal, KADEM temsilcileri, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftci, dünya genelinde kadınların hala eşit iş, ücret ve şartlara sahip olmadığını vurgulayarak, her kadının yaşam hakkının kutsal olduğunu belirtti. Panelde emeği geçenlere teşekkür eden Çiftci, dünya kadınlar gününü kutladı.

Bingöl İl Müftüsü Mustafa Topal da, günün önemini vurgulayarak, kadına verilen değeri ve Kuran'daki insanlık vurgusunu dile getirdi.

Panelin moderatörlüğünü Üniversite Öğretim Görevlisi Merve Çelik yaparken, Kırıkkale Üniversitesi'nden Doç. Dr. Gülşen Yağır Ahmetoğlu 'Pakistan'da Kadın', Bingöl Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hatice Kılınçer 'Çalışan Kadın-Anne ve Çocuk İlişkisi', Öğr. Gör. Dr. Ali Murat Mırçık 'Sosyal Medyada Kadın ve Şiddet Olgusu', Öğr. Gör. Rukiye Demir Dikmen ise 'Kadın Sağlığı ve Şiddet' konularında sunumlar yaptı.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ