KARLIOVA’DA DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE SORUNLU KAVŞAK

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, Bingöl-Erzurum karayolunun ilçe merkezi ile Devlet Hastanesi arasındaki yol çalışması tamamlanmasına rağmen aylardır hastane kavşağının inşa edilmemesi, sürücüler ve vatandaşlar arasında büyük bir tepkiye yol açtı.

Karlıova’da Devlet Hastanesi önünde sorunlu kavşak

Yol yapım işlemi tamamlandığı halde Karlıova Devlet Hastanesi kavşağı, yol seviyesinden aşağıda bırakıldığı için birçok aracın tamponu yere temas ediyor. Özellikle düşük araçların bu kavşağa girmekte güçlük çektiği ve giren araçların genellikle tamponlarının zarar gördüğü ifade edildi. Karayolları yetkililerinin bu soruna müdahale etmemesi sürücülerin büyük tepkisine neden oluyor.

İlçenin bakımsızlığından yakınan sürücüler, şunları söyledi: “Aylardır hastane kavşağı bu şekilde, yol yüksek, kavşak düşük. Özellikle otomobiller için çok sıkıntılı bir yer. Araçlar bu kavşaktan karşıya geçmek için resmen ter döküyor. Yan girmeye çalışıyor olmuyor, düz girmeye çalışıyor tampon kısmı yeri tutuyor. Daha önce acile hasta getiren yabancı bir araç, kavşağa normalden daha hızlı girdiğinde tamponunu tamamen kırdı ve neredeyse büyük bir kaza yaşanıyordu. Yetkililerden ricamız, bu yolu kim inşa ettiyse işi tamamlasın. Kontrol yapılmadığı için bu yol bu şekilde kaldı. Herhangi bir ölümcül kaza mı bekleniyor, anlam veremiyoruz.”

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ